Dakontmosser gezocht in Jeuk?

Vind een erkende dakontmosser in Jeuk en omstreken

Ben je op zoek naar een ervaren dakreiniger uit Jeuk? Dan ben je hier aan het juiste adres. Ontvang tot 5 gratis en vrijblijvende offertes in Jeuk.

☛ Ontvang GRATIS offertes ☚

Laat je dak reinigen door een erkende dakontmosser

Een dak ontmossen en reinigen kan nooit vroeg genoeg gebeuren. Vuil en mos kunnen een ware bedreiging vormen voor je dakstructuur.

Met de grillige Belgische weersomstandigheden is een reiniging van je dak in Jeuk na 10 of 15 jaar zeker geen overbodige luxe. Vooral in de winter kan mos aanzienlijke schade op je dak veroorzaken. Bij vriestemperaturen zal het vocht in het mos namelijk bevriezen en barstjes veroorzaken in de dakbedekking. Deze barstjes zullen leiden tot lekkages en vochtproblemen.

Een dakreiniging in Jeuk laat je beter over aan een ervaren dakontmosser. Via onze offertformulier brengen we jou in contact met de beste erkende vakmannen uit Jeuk

➲ Dakreiniging

Een efficiënte dakreiniging in Jeuk zal niet alleen jouw dak tegen barsten en scheurtjes beschermen. De voordelen zijn nog talrijker:

  1. Verleng de levensduur van je dak: hevige regenvallen, temperatuurschommelingen,... al deze weersomstandigheden zorgen ervoor dat je dak sneller zal beginnen slijten.
  2. Verhoog de waarde en uitstraling van je woning: het dak en de gevel zijn de twee elementen waar bij een woning het meest naar wordt gekeken. Een proper dak geeft een verzorgde uitstraling weer en laat een positieve indruk na aan potentiële kopers.
  3. Verlaagde energiefactuur: Mos kan de isolatie van je dak aantasten... en een beschadigde isolatie leidt onvermijdelijk tot een hoger energieverbruik.

Wens je je dak te laten reinigen in Jeuk, dan dien je alvast te weten dat er verschillende reinigingstechnieken mogelijk zijn. Elke techniek vraagt een andere aanpak en uiteraard een verschillende kostprijs. Laten we de verschillende technieken en hun prijs even van naderbij bekijken.

Aan deze richtprijzen zijn geen arbeidskosten bijgerekend. Deze kunnen verschillen naargelang de dakontmosser met wie je in zee gaat. Om de beste dakontmosser in Jeuk te vinden raden we je aan verschillende offertes te vergelijken.

Soort dakreiniging Richtprijs
Dak ontmossen € 5F à € 15 per m²
Dak ontmossen en coaten € 30 à € 45 per m²
Dak impregneren € 5 à € 15 per m²

Vergelijk een aantal dakontmossers uit Jeuk voor je een definitieve beslissing neemt. Weet dat het vergelijken van verschillende offertes een besparing van minstens 30% oplevert op de eindfactuur.

👉 Voor het ontmossen van een dak zijn jammer genoeg geen premies verkrijgbaar. Laat je je dak echter reinigen, door een erkende dak ontmosser, dan kun je wel genieten van een verlaagd BTW-tarief van 6% ipv 21%.

Dakpannen reinigen

Dakpannen reinigen

Vooraleer je je dakpannen laat reinigen dien je goed op de hoogte te zijn van het materiaal en de beperkingen die dit materiaal met zich meebrengt. Gebruik je de verkeerde reinigingsproducten, dan bestaat het risico erin dat de dakpannen hun beschermingslaag verliezen. Het reinigen van dakpannen laat je dus best steeds over aan een dakreinigingspecialist uit Jeuk.

Hij zal vooraf een grondig dakdiagnose uitvoeren en beoordelen welk de beste omstandigheden zijn voor een efficiënte reiniging van je dakpannen. Zo zal, afhankelijk van het type dakpan, bepaald kunnen worden dat er eerst een reinigingsmiddel op de dakpannen aangebracht moet worden vooraleer deze schoongespoten worden.

👉 Voor het reinigen van je dakpannen betaal je in Jeuk gemiddeld € 30 à € 50 per m². Voor een gemiddeld ééngezinswoning komt dit neer op een totale kostprijs van ongeveer € 1.650 à € 2.175.

Dak ontmossen in Jeuk

Om een dak te te ontmossen zijn er twee methodes mogelijk. In de meeste gevallen wordt er gekozen om de dakpannen te kuisen met een hogedrukspuit, maar het gebruiken van een speciaal reinigingsmiddel behoort vandaag de dag ook tot de mogelijkheden. De vervuilingsgraad van je dak zal een beslissende rol spelen in welke techniek de dakontmosser uit Jeuk wenst te gebruiken.

Is je dak nog niet te zwaar aangetast, dan kan de dakreiniger gewoonweg beslissen om het dak schoon te maken met een hogedrukreiniger. Voor een efficiënte behandeling, laat je dit klusje best over aan een ervaren reinigingspecialist uit Jeuk. De dakontmosser dient namelijk onder de juiste hoek te spuiten om te voorkomen dat er water onder de sluitingen terechtkomt.

Is het vuil en het mos al hardnekkig aanwezig, dan blijft er niets anders over dan een extra reinigingsmiddel te gebruiken om je dak weer proper te krijgen. Vooral bij oudere woningen, waar de dakpannen nog oneffenheden vertonen, zal deze techniek moeten toegepast worden.

Bij deze reinigingsmethode wordt in eerste fase het dak met een hogedrukreiniger afgespoten. Nadien zal de dakontmosser uit Jeuk een speciaal reinigingsmiddel aanbrengen op je dakpannen. Hiervoor wordt meestal een onkruidsproeier gebruikt. Dit reinigingsmiddel kan een aantal dagen nodig hebben om zich in te werken. Eens het reinigingsmiddel ingewerkt is, zal de dakreiniger het dak weer afspuiten met water.

👉 TIP: Het aanbrengen van een reinigingsmiddel is niet gerelateerd aan een coatingslaag. De coating is een extra beschermende laag die de levensduur van je dak nog met een aantal jaren verlengt.

Dakcoating

Laat je dak reinigen door een erkende dakontmosser

Laat je je dak ontmossen, dan krijg je meestal het voorstel om je dak ook te laten behandelen met een extra coatingslaag. Het aanbrengen van dakcoating biedt dan ook een aantal voordelen.

Eerst en vooral hoef je je oude dakpannen niet te vervangen, wat je een aanzienlijke kostenbesparing oplevert. Deze beschermende coating is bovendien dampdoorlatend. Dit betekent dat het een uitstekende bescherming biedt tegen vocht en dat het tegelijkertijd de dakbedekking nog steeds toelaat te blijven ademen.

👉 De kostprijs voor het ontmossen en coaten van een dak in Jeuk ligt iets hoger. Dit is echter afhankelijk van een aantal factoren. Zo zal de bereikbaarheid, evenals de hellingshoek en de oppervlakte van het dak een rol spelen. Gemiddeld ligt de kostprijs tussen de € 30 en € 45 per m².

Dak impregneren in Jeuk

Het resultaat voor het impregneren van een dak is gelijkaardig aan dakcoating. Door je dak te impregneren maak je je dakpannen, leistenen, ... waterafstotend en voorkom je dat er mos, vocht en vuil in kan dringen. Net als bij dakcoating dien je bij dakimpregnatie eveneens te wachten dat je dak volledig droog en schoon is vooraleer je het impregneermiddel kan aanbrengen.

Het grootste verschil is voornamelijk dat je bij het impregneren van je dak de originele kleur van je dakbedekking blijft bewaren. Bij dakcoating wordt er echter een nieuwe kleur aan het middel toegevoegd waardoor zowel je dak als je woning een vernieuwde uitstraling krijgt.

➲ Leien dak ontmossen in Jeuk

De ontmossingstechnieken zijn zowat bij elk dak gelijkend. Er zijn echter bepaalde type daken waar meer voorzorgsmaatregelen genomen moet worden. Heb je een leien dak? Dan dient vooraf een correcte dakdiagnose uitgevoerd te weten zodoende te kunnen bepalen welk de beste reinigingsstrategie zal zijn.
  1. Eerst wordt er gekeken welke soort leien er zich op het dak bevinden. Gaat het om kunstleien of natuurleien?
  2. Vevolgens moet ook gecontroleerd worden of het onderdak wel 100% waterdicht is en of de aansluiting met de dakgoot wel in orde is.
  3. Na controle kan de dakreiniger overgaan tot de reiniging van het leien dak. In de meeste gevallen wordt er gekozen om eerst een reinigingsmiddel aan te brengen op de leien en vervolgens te reinigen met de hogedrukspuit.
  4. Eens het dak gereinigd is geweest, wordt de leien nog gedesinfecteerd zodoende te voorkomen dat er weer sporen van mos tevoorschijn zouden komen.
  5. In de laatste fase wordt een coatingslaag op het dak aangebracht. Dit is geen verplichting, maar wordt meestal werd door de dakreiniger aangeraden.

➲ Zelf dak ontmossen in Jeuk

Dakontmosser

Dakontmossing is geen klein klusje. Hoewel je kunt kiezen om zelf je dak te ontmossen dien je je vooraf goed te informeren over de materialen en reinigingsmiddelen die gebruikt moeten worden. Het zou namelijk jammer zijn dat je door het gebruik van een foutief product je dakbedekking beschadigt.

Ook de bereikbaarheid zal een beslissende factor vormen of je al dan niet je dak zelf kunt reinigen. Een dak van een bungalow zal namelijk éénvoudiger te reinigen zijn dan het dak van een rijwoning in de stad.

Laat je je dak ontmossen door een erkende dakontmosser uit Jeuk, dan heb je ook recht op een verlaagd BTW-tarief van 6%. Beslis je om zelf je dak te ontmossen, dan is dit aantrekkelijk tarief niet meer geldig. Twijfel dus niet en roep de hulp in van een ervaren dakreiniger. Vul onderstaand formulier in en wij brengen jou binnen de 48u in contact met een dakexpert uit Jeuk.


Contact


Op zoek naar een professionele en erkende dakontmosser? Wij brengen u in contact met de beste dakontmossers uit Jeuk en omstreken. Vul ons contactformulier in en wij bellen u binnen de 48u!

Leuke naam!
Gelieve uw voornaam in te vullen!
Aangenaam!
Gelieve uw achternaam in te vullen
Ziet er goed uit!
Gelieve uw adres in te vullen
Prima!
Gelieve uw postcode in te vullen
Goed bezig!
Gelieve uw gemeente in te vullen
Ziet er goed uit!
Gelieve een geldig e-mailadres in te vullen
Perfect, klaar om te verzenden!
Gelieve uw telefoonnummer in te vullen